Veertig maanden cel voor verkrachting op oudejaarsfuif

Een 19-jarige jongeman uit Maarkedal heeft dinsdag in Kortrijk een celstraf van veertig maanden gekregen, waarvan de helft effectief. Op een oudejaarsfuif in Waregem verkrachtte hij als 18-jarige een 16-jarig meisje. Hij deelde ook klappen uit.

De feiten deden zich voor op de voorbije oudejaarsfuif in Waregem. Beklaagde lokte het slachtoffer met een smoes mee naar buiten, naar de oefenterreinen naast Waregem Expo. Daar verkrachtte hij haar. Toen het slachtoffer wilde vluchten, kreeg ze nog een vuistslag. Daarbij werd haar kaakbeen verbrijzeld. Dat is nog altijd niet hersteld.

Vorig jaar pleegde de jongeman op een fuif in Bevere bij Oudenaarde ook al gewelddadige feiten. Hij gaf een meisje en een jongen een vuistslag en kopstoot. De jongen hield er een gebroken neus aan over. Dat dossier werd gevoegd. De tiener werd opgepakt en verbleef enige tijd in de cel, maar werd ondertussen weer vrijgelaten. Hij heeft de feiten bekend.

Voor beide dossiers krijgt de jongeman een celstraf van veertig maanden, waarvan twintig effectief. Voor de rest van de straf wordt hem uitstel verleend, gekoppeld aan een aantal voorwaarden. Hij moet zich onder meer laten begeleiden voor zijn seksuele problematiek en zich onthouden van alcoholgebruik. Hij mag geen contact meer hebben met het slachtoffer en haar ouders.

De ouders van het meisje krijgen elk 2.000 euro schadevergoeding. Aan het meisje zelf is er een voorlopige vergoeding van 10.000 euro toegekend. Er is een deskundige aangesteld om de verwondingen aan haar kaak verder te onderzoeken. De jongen die een vuistslag kreeg op de fuif in Bevere, krijgt ook 1.000 euro.

(belga)