© Photo News

Boze Carrasco: “Kritiek op mij was niet nuttig”

Yannick Carrasco speelt een wisselvallig tornooi met de Rode Duivels. De aanvaller van Atletico Madrid werkt hard maar kon aanvallend nog niet veel tonen. Tegen Hongarije scoorde hij echter als invaller en haalde zo zijn gram op de kritiek die her en der te horen was. Kritiek waar hij opvallend fel op reageerde tijdens zijn persconferentie.

Wim Conings in Bordaux

“Ik heb artikels gelezen waarin ik stevig bekritiseerd werd”, aldus Carrasco. “Die kritiek was niet nuttig: zo breek je het moraal van de spelers. Maar die kritiek heeft me niet geraakt: ik heb mijn punt bewezen, ik heb gescoord.”

Toch was hij duidelijk niet gelukkig en ging hij (fel) in de verdediging: “Ik ken in deze ploeg mijn medespelers nog niet zo goed. Ik moet ook op rechts spelen bij de Rode Duivels en dat is niet hetzelfde als bij mijn club”, aldus de aanvaller die bij Atletico Madrid op links speel. Als ik op rechts speel, kan ik niet naar binnen komen en op doel trappen. Jullie journalisten weten ook niet wat Wilmots van me vraagt. Ik heb verdedigend hard gewerkt.”

“Iedereen vergelijkt mijn prestatie nu met hoe ik speelde in de finale van de Champions League. Maar bij Atletico zijn er niet veel spelers die één tegen één iemand voorbij kunnen, terwijl het er hier vol van zit. Wij zijn ook maar mensen, hoor. Geen machines, waar je maar op een knopje moet drukken en voila, je speelt een goede match.”

Wanneer een journalist opwerpt dat het zijn job is om objectief te zijn, dat zoiets normaal is op grote toernooien en dat Carrasco zich daar niet in moet opwinden, reageert de speler schamper:

“Ik heb geen zin om op deze vraag te antwoorden. Ik probeer gewoon te zeggen dat ik me moet aanpassen aan het systeem, de spelers, mijn positie. Ja, je mag kritiek op me hebben omdat ik offensief niet genoeg bijbracht maar defensief kan je niets zeggen. Jullie doen jullie werk, maar ik zal wel antwoorden op het plein.”

Carasco kalmeerde en wanneer een andere journalist vroeg waarom hij niet tegen Wilmots zegt dat die ook moet kijken naar zijn defensieve werk, kon er een lachje af: “Je hebt gelijk, maar hij kiest...”

“Of ik mijn goal nog eens herbeleefd heb? Ik heb ze wel nog eens op tv gezien, ja. Het was toch mijn eerste voor de Rode Duivels.”