© RL

Gemeenteraadslid krijgt boete na diefstal op Pinkpop

Mark Meijer, het Kerkraadse gemeenteraadslid dat tijdens Pinkpop werd opgepakt voor diefstal, moet een boete van 500 euro betalen. Dat meldt de Nederlands-Limburgse nieuwssite 1limburg.nl. De man moet ook een schadevergoeding betalen aan de festivalorganisatie.

ToMas

Meijer werd eerder deze maand opgepakt na een “kwajongenstreek”. Zo had hij naar eigen zeggen een zitzak uit de backstage meegenomen naar de camping. “Net buiten het festivalterrein ben ik op mijn actie aangesproken en vervolgens opgepakt. Onder het genot van wat bier leek dit onschuldig”, klonk het.

Maar de man had meer op zijn kerfstok dan enkel de diefstal van één zitzak. Zo heeft hij volgens het Openbaar Ministerie intussen bekend dat hij twee zitzakken, vier flessen rosé en "meerdere blikjes" whisky-cola heeft ontvreemd. "Van meer of andere diefstallen of van andere medeverdachten is uit het politie-onderzoek niets gebleken," aldus het OM.

Met deze minnelijke schikking is de kous af voor het Openbaar Ministerie. Of Meijer zijn positie in de politiek kan blijven behouden, is nog niet duidelijk.

Lees meer over de festivals