© Shutterstock

“Mama’s, laat je vriendinnen niet vallen”

De Australische mamablogster Constance Hall heeft een scheiding achter de rug en zag vier relaties op de klippen lopen. Die mindere periodes in haar leven kwam ze door met de hulp van twee psychologen en haar vriendinnen. Daarom roept ze via haar Facebook-pagina op om als moeder nooit je vriendinnen te laten vallen.

vwh

Hall zegt dat je vriendinnen moet verkiezen boven koken, kuisen en gewoonweg boven alles. De reden? “Met hen praten was voor mij gratis therapie of lekker lachen en dat heeft me gered”, schrijft Hall. “Voor een werkende ouder is het normaal om naar buiten te gaan en zichzelf af te leiden door een praatje te maken. Kortom: menselijk te zijn. Over ouders die overdag thuis blijven, bestaan nog heel wat vooroordelen. Zo worden ze vaak gezien als de gekke of depressieve ouders. Dat is niet eerlijk, het is niet eerlijk dat wij dat label krijgen terwijl we de kans niet krijgen om beter te worden tussen vier muren”, staat er.

“Ook al ben je mama geworden: je verdient een leven. Je hebt twee grote verantwoordelijkheden: je baby veiligheid garanderen en gelukkig maken en je eigen mentale gezondheid onderhouden. Al de rest kan wachten. We hebben allemaal een plan nodig om onze mentale gezondheid te verzekeren, ook ouders verdienen die kans. Ga naar buiten en bel een vriendin, ook al ken je haar amper. Wees open, klaag over de eikel met wie je trouwde, huil omdat je niet kan slapen, lach om de manier waarop je net je huis verliet. Doe het gewoon. Zeg alles af, behalve je vrienden. Lieve ouders, onthoud dit: je meest onmisbare hulpmiddel is gelukkig zijn.”

De Facebook-status van Hall, die zelf vier kinderen heeft, verzamelde op enkele dagen tijd al meer dan 70.000 ‘vind ik leuks’ en werd meer dan 15.000 keer gedeeld. Het is niet de eerste keer dat Hall viraal gaat met ‘eerlijke’ posts. Eerder deze maand deelde ze waarom single mama’s echt niet azen op anderen hun man. Begin dit jaar toonde ze dat thuiswerken niet altijd handig is met kinderen in huis en schreef ze een pleidooi met als boodschap dat mama’s niet perfect hoeven te zijn.

Niet te missen