© *

© Photonews

thumbnail: null
thumbnail: null

“Clip van Kanye moedigt verkrachtingscultuur aan”

De clip waarin Kanye West het bed deelt met een hoop naakte celebs is niet alleen bij Taylor Swift die in de video te zien is in het verkeerde keelgat geschoten. Ook 'Girls'-ster en verwoed feministe Lena Dunham is er absoluut niet over te spreken. Ze meent dat het de verkrachtingscultuur aanmoedigt en daarom maakt het haar misselijk.

flb

Kanye West lacht ongetwijfeld in zijn vuist met al de controverse die zijn nieuwe videoclip voor het liedje 'Famous' oplevert. Maar er zijn er een paar die er minder goed mee kunnen lachen. Zo vindt Lena Dunham het tafereel waarbij een reeks bekendheden naakt in bed liggen met Kanye ronduit wansmakelijk.

In een lange Facebookpost legt ze uit waarom de clip volgens haar de verkrachtingscultuur in de hand werkt: "De Famous'-video is een van de meest verontrustende 'artistieke' inspanningen in de recente geschiedenis. In tijden waarin Brock Turner makkelijk wegkomt na het verkrachten van een bewusteloze vrouw en de misdaden van Bill Cosby (die ook naakt mee in bed ligt, red.) nog steeds ontrafeld moeten worden, moet ik nu kijken naar de bewusteloze lichamen in was van bekende vrouwen, verwrongen, alsof ze gedrogeerd zijn en erna aan de kant gegooid werden. Het geeft me een misselijkmakend gevoel van ongemakkelijkheid."

"Ik vind het maar niets dat vrouwen van wie ik hou zoals Taylor Swift, vrouwen die ik bewonder zoals Rihanna of Anna (Wintour, red.) gereduceerd worden tot een paar borsten in was gemaakt door enkele deskundigen in special effects. Het maakt me triest, ik voel me onveilig en ik maak me zorgen over de tienermeisjes die dit te zien krijgen."