© VUM

Pukkelpop voorziet kookeilanden voor kampeerders

Pukkelpop zal dit jaar de festivalcampings uitrusten met 'Food Islands'. De hobbykok / festivalganger moet zich dus geen zorgen maken na de beslissing om alle gas- en kooktoestellen op de camping te weigeren. De organisatie heeft een alternatief voorzien.

heve04

“Pukkelpop heeft een oeroude traditie als het aankomt op koken op de camping, een traditie waar ik om verschillende redenen erg aan ben gehecht," vertelt organisator Chokri Mahassine. "Maar na het campingincident van vorig jaar en de algemeen verscherpte veiligheidsmaatregelen werd duidelijk dat we op zoek moesten naar andere, haalbare en betaalbare opties. Het is een ding om iets af te schaffen en te verbieden maar daar moet dan ook een goed alternatief tegenover staan. Voor ons is het belangrijk dat de kampeerders hun eigen eten kunnen blijven opwarmen.”

Op camping 'Chill' zullen er 3 eeteilanden te vinden zijn, op camping 'Relax' eentje. Kampeerders kunnen er dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur terecht om hun (of mama's) lekkers te laten opwarmen. Verder zullen de kookeilanden ook voorzien zijn van een kleine shop waar worstenbroodjes, croissants, brood, charcuterie, spek, eieren en fruit verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast worden er nog kant-en-klaar maaltijden geserveerd van Deliva. Voor tweeëneenhalve eetbon kunnen kampeerders kiezen tussen o.a. tikka masala, chili con/sin carne, balletjes in tomatensaus, vegaballetjes, quinoaburger, wrap met kip en vegetarische wrap. Ook puree, rijst, salade en lentegroentjes staan op het menu. Voor soep met brood of warme noedels betaal je een eetbonnetje. Verder zullen de gebruikelijke eetkramen op de campings staan, aangevuld met enkele nieuwe foodtrucks.

Lees meer over de festivals