Rode Duivels trainen zonder Hazard en Vermaelen

Na de recuperatietraining van maandag na de match tegen Hongarije werd vandaag bij de Rode Duivels de voorbereiding op de kwartfinale van vrijdag tegen Wales pas écht ingezet. Slechts 21 Duivels tekenden echter present op training, kapitein Eden Hazard en Thomas Vermaelen ontbraken.

Wim Conings in Bordeaux

Eden Hazard bleef binnen voor verzorging maar dat was enkel uit voorzorg: hij had wat last aan de aductoren en liep na de wedstrijd tegen Hongarije liep hij al met een zak ijs op rond. Eerder dit EK had hij wel al last van de lies (en kampte hij ook met een lichte duimblessure). De nummer tien van de Rode Duivels is aan een uitstekend EURO2016 bezig. Hij tekende al voor drie assists en een doelpunt en werd zowel tegen Zweden als tegen Hongarije tot Man van de Match verkozen.

Ook Thomas Vermaelen kreeg rust, de verdediger is geschorst tegen Wales en had volgens de bondscoach wat last aan de adductoren waardoor hij zich nu wat kan sparen.

De training van dinsdag op de oefenvelden van de Girondins de Bordeaux was slechts een kwartier open voor de media, nadien ging het gordijn rond het oefenveld onherroepelijk dicht. Na de training van de Belgen geeft bondscoach Marc Wilmots meer uitleg tijdens zijn persconferentie. Ook Toby Alderweireld en Yannick Carrasco komen met de pers praten. Twee Rode Duivels vieren vandaag overigens hun verjaardag hier in Bordeaux: Kevin De Bruyne wordt 25, Jason Denayer 21.