© rr

Antwerpenaar: “Spijt van moord op twee vrouwen in Spanje”

Dave Verbist (35, foto) uit Boom stond gisteren in Spanje terecht voor de moord op de Deense Anne Strande Jensen. De man zou eindelijk onthullen waarom hij het meisje wurgde, maar dat viel tegen voor de nabestaanden. “Ik heb geen idee, maar wel spijt”, klonk het zonder veel meer uitleg.

cds

Dave Verbist wurgde Anne Strande Jensen in 2014. Ze sliep in haar appartement in Madrid waar ze sinds tien dagen werkte. De Bomenaar was toen conciërge van haar pand. Hij drong er ’s nachts binnen met de reservesleutel en wurgde haar met een snoer van de computer. Daarna stak hij haar flat in brand.

Gisteren startte de rechtszaak. Verbist riskeert zestien jaar voor de moord en twaalf jaar voor de brandstichting. De familie van het slachtoffer eiste ook 180.000 euro schadevergoeding. Als de man straks veroordeeld wordt, wacht hem nog een tweede rechtszaak in Gerona, niet ver van Barcelona. Ook daar bracht hij een vrouw om het leven. Een moeder van twee kinderen. Volgens Dave V. ging het om een uit de hand gelopen spelletje wurgseks.