© Dick Demey

Will Tura (75) moet het van familie kalmer aan doen

Zanger Will Tura (75) heeft gisteren in Domein Bokrijk een ster gekregen op de ‘walk of fame’, in navolging van Luc Appermont, Zaki en ­Paula Semer. Na de onthulling van de steen bezocht hij een expo over de jaren zestig waarin ook het begin van zijn muziekcarrière aan bod komt.

rdc

De keizer van het Vlaamse lied is intussen pensioengerechtigd. Zijn familie vraagt hem het kalmer aan te doen. Hij kondigde vorige zomer zelfs aan voor onbepaalde tijd te stoppen met optreden. Maar in realiteit gaat hij onverminderd voort. “Ik doe nu nog vijf concerten in het voorjaar en vijf in het najaar”, vertelt hij. “Ik krijg nog aanvragen van alle kanten. Mijn familie zegt: ‘Waarom doe je het nog?’ Tja, waarom doet Tony Bennett het nog? Hij wordt in ­augustus 90 jaar.”

Dochter Sandy heeft nog niet zoveel verschil gemerkt bij haar vader, die zogezegd gas terugneemt. “Eind vorig jaar heeft hij nog een nieuw album uitgebracht met twaalf nieuwe nummers, Klein Geluk, en een bonus-dvd van zijn verjaardagsconcert in Veurne. Hij is nog altijd evenveel met muziek bezig als vroeger.”

En Will Tura is ook niet van plan daarmee te stoppen. Hij schrijft bijvoorbeeld met producer Steve Willaert songs voor Het Verzet, een musical van Studio 100 over de Tweede Wereldoorlog. “Een nieuwe ervaring. Maar ze geloven in mij”, zegt de zanger.