© DBA

© Bert Hulselmans

thumbnail: null
thumbnail: null

Milow verdedigt Belgische supporters op Nederlandse tv: “Wat Carl Huybrechts zegt, is echt niet waar”

“De Duivelsgekte is als Halloween. Het bestaat niet echt, maar de commercie dringt het ons op.” Dat zei Carl Huybrechts zondagavond in het Nederlandse voetbalprogramma ‘Studio France’. Een dag erna was zanger Milow te gast. En die verdedigde de Belgische fans. “Geen sfeer? Bij elke goal van de Belgen is er een aardbeving opgemerkt.”

mtm

“Ik zie me toch genoodzaakt om een klein beetje tegengewicht te bieden tegen jullie Belgische gast van gisteren, Carl Huybrechts”, aldus Milow ofwel Jonathan Vandenbroeck. “Hij zat hier als voetbalverslaggever, maar de voorbije jaren is hij vooral politicus bij een Vlaams nationalistische partij. Hij zei dat er geen sfeer, geen beleving is bij de Belgen. Hij vergeleek het met Halloween, een soort van kunstmatige creatie. Dat is echt niet waar.”

“Ik heb net gelezen dat er bij elke goal van de Belgen een kleine aardbeving is. Omdat er bij het juichen twee keer per seconde op en neer wordt gesprongen. Als er genoeg mensen dat doen, krijg je blijkbaar een aardschok. Ik denk dat Carl nog niet in een grote stad geweest is, want het leeft echt enorm.”

De Nederlandse voetbalanalist Hugo Borst pikt er meteen op in. “Jij vindt Carl Huybrechts dus een lul?” Een vraag waar de Belgische zanger niet echt op ingaat. “Dat is jullie taal. Hij deed gewoon een politieke uitspraak. De grootste politieke partij van België, die vinden elk Belgisch succes op het EK verschrikkelijk. Zij willen dat Vlaanderen onafhankelijk wordt. Elke keer als de Belgen een goal maken, vloeken ze. Dat wou ik toch even verduidelijken voor de kijkers.”

Vervolgens neemt Milow zijn gitaar erbij en begint hij aan zijn nieuwe hit ‘Howling at the Moon’. De Franse versie. “Om dat soort mensen nog wat te jennen.”

De aflevering is hier te bekijken. Het bewuste fragment begint vanaf minuut 35.