© Chris Nelis

Afgesloten brug Westerring veroorzaakt geen grote files

De werken voor de verhoging van de brug van de Westerring over het Albertkanaal zijn gisteren, maandag, ingezet. Op de eerste dag had dat geen grote files tot gevolg.

Chris Nelis

Zes weken lang worden zo’n 36.000 voertuigen per dag omgeleid. En dat heeft op die eerste dag niet tot noemenswaardige problemen geleid. De Westerring in Genk is nochtans één van de belangrijkste verbindingswegen tussen het noorden en het zuiden van de provincie.

Vooral de Henry Fordlaan richting Zutendaal en de Zuiderring richting Oosterring in Genk waren zwaar belast. Daar ontstonden op piekmomenten enkele kleine files, maar al bij al lijkt de omleiding de verkeersdrukte aan te kunnen.

Maandag werd alvast de bovenlaag op brug en landhoofden verwijderd. Langzaamaan wordt de brug zo ruim twee meter verhoogd zodat er via het kanaal ook schepen met vier containerlagen kunnen passeren. De werken zouden in het weekend van 6 augustus klaar moeten zijn zodat de brug de daaropvolgende maandag 8 augustus weer voor alle verkeer toegankelijk is.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio