© Photo News

Ragnar Sigurdsson: “De Engelsen verwachtten een makkelijke wedstrijd”

De IJslandse verdediger Ragnar Sigurdsson was uiteraard in de wolken dat het sprookje van zijn land op het EK nog niet voorbij is. Na het openingsdoelpunt van Wayne Rooney lukte hij maandag de gelijkmaker in de met 2-1 gewonnen achtste finale tegen Engeland. “De Engelsen dachten dat het een makkelijke wedstrijd zou worden, maar wij hadden vertrouwen”, aldus Sigurdsson na afloop van de wedstrijd.

“Engeland heeft geen kansen gecreëerd, met uitzondering van die ene voor Harry Kane. Daarna schoten ze enkel van ver”, vervolgde Sigurdsson. “Ik was niet erg gestresseerd, met uitzondering van het slot waarin het lastig werd. Engeland is een erg goeie ploeg, maar het is nu eenmaal moeilijk om te scoren tegen IJsland. Nu spelen we tegen Frankrijk. Ik verwacht een heel goed team, al hebben de Fransen nog niet hun beste voetbal gespeeld. We gaan proberen iets dominanter te spelen en meer aan te vallen.”

“Ik was meer ontspannen dan tijdens de wedstrijd tegen Oostenrijk”, stelde de IJslandse bondscoach Heimir Hallgrimsson. “Als iemand me enkele jaren geleden had gezegd dat we op het EK in de kwartfinales zouden staan, dan zou ik hem niet geloofd hebben. Voor deze jongens is nu geen obstakel te groot.”