Jani: "Haat het om voor mezelf te winkelen"

Print
Deze week ontvangt Goedele Liekens de Genkse stylist Jani Kazaltzis (37) op ons dak. Jani zakte daarvoor speciaal nog eens af naar Limburg. Sinds hij in Antwerpen woont, komt hij nog zelden naar onze provincie, zelfs niet om te shoppen. “Ik haat het trouwens om voor mezelf te winkelen”, bekent hij.

Als je Vlaanderens bekendste stylist moet interviewen - die bovendien betaald wordt om in zijn programma’s andersmans kleding te beoordelen -, voel je je wel eens onzeker over je kledingkeuze. Zelfs Goedele dacht dat ze zich moest verontschuldigen omdat ze Jani in sandalen op ons dak ontving. “Ik vind kleding belangrijk, maar mensen maken dat belangrijker dan het voor mij is”, vertelt Jani. “Mij maakt het niet uit wat iedereen aanheeft. Ik kom soms op plekken waar iedereen zo gestresseerd is dat ik denk: doe normaal. Ik vind het niet fijn dat iedereen gestresseerd is door mij. Dat is niet mijn bedoeling. Styling moet fijn zijn.”
Jani praat ook heel openlijk over zijn eerste ervaring met een man. “Ik was 19 en ik vond dat afschuwelijk. Het was in Antwerpen gebeurd en ik ben meteen teruggereden naar Waterschei. Ik voelde mij slecht, ik heb me zeker honderd keer gedoucht. Precies alsof ik verkracht was, zo deed ik. Gewoon omdat dat niet klopte. Lichamelijk reageerde ik anders, maar mentaal was ik een wrak. Mijn vriendin Roberta was de enige die het wist en zij zei: ‘Ga dat onmiddellijk opnieuw doen’”, lacht hij. “Ook de tweede keer was raar, maar intussen ben ik wel getraind.”  Ook Jani zijn outing verliep niet zo gemakkelijk. “Ik heb het pas op mijn 21ste thuis verteld, omdat ik toen de middelen had om weg te gaan. Ik babbel daar nu eigenlijk niet graag over omdat ik mijn ouders dan in een negatief daglicht plaats en dat wil ik absoluut niet doen. Zij zaten gewoon zelf met een verwrongen gevoel. Het was voor hen heel moeilijk om te aanvaarden en dat heeft toch een tweetal jaren geduurd.” 

Bekijk meer video's van 'Op het dak met Goedele'