© Belga

KRC Genk praat met Jérémy Taravel

KRC Genk blijft intensief speuren naar versterking voor het defensief departement. Eén van de pistes, die momenteel bewandeld worden, is die van de Fransman Jérémy Taravel. De 29-jarige linksvoetige centrale verdediger, die ook als linksachter uit de voeten kan, ligt echter nog twee jaar onder contract bij Dinamo Zagreb.

MG/JUG

Jérémy Taravel is voor de club én de coach een oude bekende. KRC Genk toonde al na het behalen van de titel in 2011 interesse in de ex-speler van Troyes, Lille en Zulte-Waregem. Taravel bleef toen echter bij Lokeren, waar hij tot een sterkhouder was uitgegroeid onder trainer Peter Maes. Voorzitter Lambrecht hield voet bij stuk, Taravel zou uiteindelijk Lokeren pas in januari 2014 verlaten. Dinamo Zagreb betaalde 1,6 miljoen euro voor de kopbalsterke centrale verdediger, die al snel uitviel met gescheurde kruisbanden.

Maar Taravel knokte terug en werd een vaste waarde bij Dinamo, met wie hij drie jaar op rij de titel pakte en afgelopen seizoen uitkwam in de Champions League. Taravel speelde daarin alle zes wedstrijden tegen Bayern, Arsenal en Olympiacos.Uit de eerste gesprekken blijkt dat het niet makkelijk wordt om de Fransman los te weken in Zagreb. Taravel beantwoordt nochtans perfect aan het gezochte profiel: een fysiek sterke, polyvalente verdediger mét ervaring.

Aangeboden door onze partners