© Tom Palmaers

Tongenaar vermoordde Poolse vriendin en dumpte lijk in zelfgemaakte kist in Albertkanaal

Woensdag werd het proces tegen Tongenaar Stefan K. (37), die zijn Poolse vriendin Karina Wyrwas (33) vorige jaar met messteken om het leven bracht en in een kist in het Albertkanaal dumpte, voor de correctionele rechtbank ingeleid. Dit is de eerste assisenzaak in Tongeren die niet beoordeeld zal worden door een volksjury.

Nancy VANDEBROEK/Shauni DEFERM

Tongenaar Stefan K. bleek zijn Poolse vriendin al op zondag 1 maart 2015 om het leven te hebben gebracht na een avondje uit. Tijdens een stevig uit de hand gelopen ruzie stak hij zijn vriendin meerdere keren met een mes. Hij bewaarde het lijk enkele dagen in zijn appartement. Nadien besloot hij het lichaam in een zelfgetimmerde kist te laten verdwijnen die hij via de lift naar zijn auto bracht om ze nadien – verzwaard met stenen - te dumpen in het Albertkanaal. Pas zeven weken later, op donderdag 23 april 2015 , kwam de kist boven water drijven. Aan de hand van vingerafdrukken, kon het slachtoffer geïdentificeerd worden.

Maximum twintig jaar

Dat deze zaak als eerste in Tongeren voor de correctionele rechtbank bepleit zal worden, doet bij de advocaat van beklaagde, meester Bart Vosters, enkele vragen rijzen. “Mijn cliënt riskeert nu maximum twintig jaar terwijl hij voor assisen levenslang kan krijgen. Toch had ik liever in de assisenzaal gestaan want hoe gaat dit proces voor de correctionele rechtbank verlopen? Op een uurtje tijd? Het is allemaal nieuw. Ik ben zeer benieuwd”, besluit hij.

Conclusietermijnen

Woensdagochtend werd de zaak ingeleid voor een kamer met drie rechters. Conclusietermijnen moeten nu elke betrokken partij de tijd geven om standpunten met elkaar uit te wisselen. Op 26 oktober komt iedereen opnieuw samen in de rechtbank om de stand van zaken te bekijken tijdens een relaiszitting. Dan wordt ook de datum van behandeling bepaald.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio