© LD

Stem op de Wanatoe Publieksprijs!

Op vrijdag 23 juni weten we wie de winnaar wordt van de Wanatoeprijs 2017. Die prijs van Het Belang Van Limburg wil jong creatief talent ondersteunen.

Een jury bekeek deze week alle afstudeerprojecten van de laatstejaars van PXL Mad, Luca School Of Arts en de Architectenopleiding van UHasselt Ook de studenten muziek van PXL Music werden eerder al onder de loep genomen.

Naast de Wanatoeprijs is er ook de Wanatoe Publieksprijs. Op deze pagina stellen we de tien laureaten van dit jaar aan u voor en bieden we u de mogelijkheid om zelf uw stem uit te brengen op uw favoriete kandidaat. Stemmen kan tot vrijdag, 16 uur. Drie uur later vindt de uitreiking plaats in C-Mine Genk. Iedereen welkom, ook op de afterparty met een dj-set van Millionaire Soundsystem.

OPGELET: Slechts één stem per persoon. Indien we merken dat er IP-bots worden gebruikt of er op andere manieren wordt valsgespeeld, kunnen we deelnemers uitsluiten.

Dit zijn de kandidaten. De stemming is afgelopen

Sam Billen

De Hasselaar breekt door de muren van de animatie heen door in een container een installatie te maken rond een persoonlijk vluchtelingenverhaal gelinkt aan de oorlog in Kosovo.

Hanne Frederix

Hanne maakte een online soap van 7 korte afleveringen die perfect afgewerkt is en klaar om uit te zenden. ‘Koudwatervrees’ handelt over de aarzelende outing van een jongeman.

Bekijk hier de trailer van 'Koudwatervrees'

Koudwatervrees Trailer from Hanne Frederix on Vimeo.

Jedidja Samyn

De Bilzense Jedidja (22) zocht naar een nieuwe, moderne manier om het Nieuwe Testament vorm te geven met behulp van sobere typografie en abstracte beelden. Daarbij onderzoekt ze het spanningsveld tussen haar eigen Protestantse geloofsovertuiging – dat een verbod op aanbidding hanteert – en haar eigen werk als grafisch vormgeefster.

Kristy Bujanic

Kristy Bujanic (25) studeert deze maand af als master Juweelontwerp en Edelsmeedkunst aan PXL-MAD in Hasselt. Voor haar project ‘Object & Jewelry’ dook ze in haar jeugdherinneringen en Kroatische familiecultuur. Ze vertrekt vaak van objecten die niet meer gebruikt worden, zoals roestig staal, victoriaanse haarjuwelen en badkamerspullen.

Liza Mullens

Liza Mullens (23) behaalde aan UHasselt het masterdiploma architectuur. Met haar project speelt ze in op de woonnoden van de millennials. Met een architecturaal ontwerp rond negen locaties aan de Brusselse kanaalzone biedt ze een antwoord op de vraag naar flexibel wonen én komt ze tegemoet aan de baksteen die volgens haar onderzoek nog steeds in de maag van de Vlaming zit.

Bart Van Obbergen-Pérez

Bart heeft Boliviaanse roots. De PXL-Music student reisde naar zijn moederland om er geluiden te samplen in de jungle, bij muzikanten, gewone mensen en op het carnaval. Terug in België verwerkte hij die geluiden in zijn elektronische muziek onder de voorlopige artiestennaam Bcote.

Lennert Deprettere

Lennert wilde het artistieke vuur van de fotograaf in hem terug aanwakkeren en bouwde zes machines die een selfie van hem manipuleren. De gammele machines zijn tegelijkertijd een metafoor voor de constructies achter de sociale media en een waarschuwing dat die constructies ook wel eens mank willen lopen.

Emma Ribbens

De sociaal bevlogen Emma verbleef een maand lang in een vluchtelingenkamp in Duinkerke. Geschokt door wat ze zag, besloot ze haar gaven als productdesigner helemaal ten dienste te stellen van de kinderen door duurzame speelmodules voor hen te creëren.

Byron Lemoine

Laatstejaars productdesign Byron Lemoine (25) zocht en vond een complexe toepassing voor de bloeiende technologie van de 3D-printer: het printen van braces voor handletsels. Daarbij ontwikkelde Lemoine een softwaretoepassing die arts en patiënt toelaat in een vingerknip een op maat gemaakte en esthetisch mooie brace te ontwerpen. Het basisontwerp blijft daarbij hetzelfde maar de mogelijkheden in vormgeving zijn eindeloos.

ALBUM. Bekijk hier meer foto’s van de 3D-braces van Byron

Ronald Clays

Lokernaar Ronald Clays (25) deed eerder al een stage bij Raf Simons, maar zijn masterproef voor zijn laatste jaar productdesign – die het midden houdt tussen multimedia-installatie en stilleven – is opvallend kritisch voor de mode-industrie. De drie beelden in Clays’ ‘Mirrored’ wijzen via allerlei symbolische en letterlijke elementen op de complexe problematiek van duurzaamheid in de mode.

Aangeboden door onze partners