Sinte Gitter viert echte kermis met alles erop en eraan

Print
Sinte Gitter viert echte kermis met alles erop en eraan

Foto: Georges Wemans

Landen - "Nen echte kermis zoals vroeger, dat is wat wij willen", zeggen de organisatoren. Feest-, eet- en drankgelegenheid in overvloed, maar ook een processie, kinderboerderij, proeverij, rondleidingen, diverse standjes en veel meer. Drie Landense reuzen tonen zich op hun best.

Zaterdagavond 25 juni wordt gestart met een heus volksbal in de boerderij Sinte Gitter. Zondag 26 juni worden de activiteiten gespreid tussen 10 en 18 uur. De archeologische site opent haar deuren en de gidsen van de heemkundige kring leiden u graag rond in historische kledij. Bij gelegenheid kan u op het voormalig kerkplein volksspelen beoefenen en een proevertje Geertenminne gebruiken, een ware verzekering tegen ongelukken op reis. De Geertenminne-fles zal trouwens in een nieuw kleedje voorgesteld worden. U kan ook de gratis shuttle (huifkar) nemen tussen het Marktplein te Landen (reuzententoonstelling) en Sinte Gitter.

TRACTORWIJDING

“We zijn niet vergeten dat vroeger kermis en processie hand in hand gingen”, zeggen de organisatoren. “Vandaar dat we zondag om 15 uur een heuse tractorwijding in het verschiet stellen”. Voor de kinderen is het voorzeker pret voor tien! Doorlopend: kinderanimatie met springkasteel en go-carts, kinderboerderij, volksspelen, wandelzoektocht langs uitgestippelde route (en cadeautje voor de deelnemers). Daarnaast: info- en animatiestandjes, roofvogels, static show van landbouwmateriaal… voor elk wat wils! Sinte Gitter is een verbastering van de naam van de Landense patroonheilige Sint-Gertrudis. Rond Sinte Gitter bevindt zich het oude Landen (samen met o.a. de ruïne van de parochiekerk), dat er midden 18e eeuw volledig verlaten bij lag. Vroeger werd op Sint-Janszondag of de laatste zondag van juni kermis gevierd.
Foto. Schepen Bart Jan De Vos (N-VA), Jos Wauters (Boerderij Sinte Gitter), Antoine Hennus (Reuzengilde Waasmont), Linda Roosen, An Sevenants en Georges Wemans (Heemkunde Pepijn@Landen).

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio