KRC Genk kent mogelijke tegenstanders Europa League

Print
KRC Genk kent mogelijke tegenstanders Europa League

Foto: JEFFREY GAENS

In het Zwitserse Nyon is vandaag geloot voor de eerste voorrondes van de Europa League. KRC Genk zal in de tweede voorronde uitkomen tegen de winnaar van het duel Rabotnicki Skopje(Macedonië) - Buducnost Podgorica (Montenegro).

Rabotnicki en Buducnost nemen het op 30 juni en 7 juli tegen mekaar op in de eerste ronde. Genk speelt op 14 juli eerst thuis. Op 21 juli volgt de terugmatch.

Reekshoofd

KRC Genk was het eerste reekshoofd tijdens de loting van de tweede voorronde. De coëfficiënt van een club werd immers bepaald door de Europese resultaten van de voorbije vijf seizoenen. Hoofdzakelijk door de resultaten van de club zelf, maar ook voor een klein deel door de resultaten van de clubs van hetzelfde land. Zo kreeg KRC Genk de voorbije twee seizoenen toch nog een extraatje bovenop de drie sterke Europese seizoenen 2011-2012 (geplaatst via de voorrondes voor de Champions League), 2012-2013 en 2013-2014 (telkens groepsfase overleefd in Europa League).

AA Gent (derde in Play-off I), dat pas in de derde voorronde aan de bak moet, kent zijn eerste Europese tegenstander op 15 juli. Bekerwinnaar Standard is zeker van een plaats in de groepsfase van de Europa League, op 26 augustus krijgen de Rouches hun drie opponenten te horen.