Erhan Demirci: "Ik zal onze premier nooit een geitenneuker noemen"

Print
Deze week niet enkel een Limburger op het dak met Goedele Liekens op hbvl.be, maar ook een Brusselaar en Turk. Dat allemaal in één lijf, dat van komiek Erhan Demirci (32). “Ik ben Limburger in hart en nieren, maar ik woon doodgraag in Brussel en wil dat in een positief daglicht stellen. Ik heb die plicht als fiere Brusselaar.”

Erhan Demirci groeide op in Ham, maar verhuisde na twintig jaar naar Brussel. “De aanslagen waren nog maar een week ver, of ik was er grappen over aan het maken tijdens een optreden in Nederland. De mensen vonden dat hilarisch, maar hadden iets van: ‘Jullie kunnen daar nu al mee lachen, dat zou hier niet waar zijn.’ Dat is hoe wij Belgen daarmee omgaan. Wij gaan volledig onderuithalen wat drie randmongolen hier probeerden te doen. Zoiets laten wij niet toe, en humor blijkt dan een sterk wapen te zijn.” 

Maar humor als wapen blijkt soms toch gevoelig te liggen. Daarom haalde Goedele ook de kwestie rond Turks president Erdogan aan. “Mag er met Erdogan gelachen worden”, vroeg ze Erhan op de man af. “Moet je kunnen lachen met alles? Ik ben de eerste die recht springt en zegt: ‘Ja, natuurlijk.’ Maar de grens tussen met iemand lachen en die beledigen, is flinterdun, vind ik. Ik zal Erdogan nooit een geitenneuker noemen. Ik zal dat met onze premier hier ook nooit doen. Maar als mensen dat toch willen, moeten ze dat vooral doen.”

“Ik ben een fan van dialoog. We hebben allemaal een mond gekregen. Ik denk dat onze generatie van allochtonen ook fatsoenlijk Nederlands en Frans spreekt. Wij gaan de dialoog aan en staan niet gewoon te roepen.” Roepen zal Erhan deze namiddag toch wel doen, want hij is een hevige voetbalfan: “Ik ben vrij rustig, maar als ik voetbal kijk, komt de etterbak van vroeger in mij naar boven.” Volgens hem gaan de Rode Duivels toch kampioen spelen. In dat geval trakteert hij op een vat op het dak.

Bekijk meer video's van 'Op het dak met Goedele'