Volg de avonturen van Laurien Celis in Silicon Valley

Print
Volg de avonturen van Laurien Celis in Silicon Valley

Laurien Celis Foto: SM

Beringen - Vrijdag vertrekt Laurien Celis (21) naar San Francisco. Zo’n tien dagen zal ze ondergedompeld worden in de bijzondere ondernemingswereld van Silicon Valley. “Ik ben enorm zenuwachtig”, zegt ze. “Dit wordt een leerrijke ervaring.”

Donderdagavond 24 maart 2016. Laurien Celis uit Beringen, studente communicatiemanagement aan de PXL, wint de wedstrijd 'Op Eigen Benen Staan' van De Voorzorg, PXL en Het Belang van Limburg. Ze wordt door de jury uit tien kandidaten gekozen omdat “ze over een sterke persoonlijkheid beschikt en bij de presentatie (pitch) veel marketingtalent etaleerde”. Daarmee heeft ze meteen het felbegeerde ticket naar Silicon Valley op zak.

Sparkcentral

Vrijdag 17 juni vertrekt ze, samen met directeur Patrick Kestens van de Corda Incubator in Hasselt, richting San Francisco. “Ik kijk het meest uit naar de ontmoeting met Davy Kestens van Sparkcentral, en het bezoek aan Showpad. In beide bedrijven zal ik een dag kunnen meedraaien op de afdeling marketing en communicatie”, zegt Laurien. “Ik wil er vooral leren hoe die bedrijven hun interne communicatie verzorgen, hoe ze de zaken managen en met concurrentie omgaan. De ondernemingsgeest is daar totaal anders dan hier. Er is ook een heel andere relatie tussen werknemer en werkgever. Daar wil ik mijn voordeel mee doen en inspiratie uit putten.”

Patrick Kestens heeft er vanuit de Belgian-American Chamber of Commerce een heel programma voor haar in mekaar gebokst, met onder meer een bezoek aan Google en ontmoetingen met studenten van de Stanford University.

Volg de avonturen van Laurien op www.hbvl.be.