© Jozef Croughs

Chihuahua door raam naar buiten gegooid tijdens echtelijke ruzie

In de Diesterstraat in het centrum van Sint-Truiden is gisteren een chihuahua door het raam van een appartement op de eerste verdieping naar buiten gegooid. “Ik hoorde geschreeuw uit de flat”, zegt getuige Patricia Bourguignon. “Daarna gooide een man het hondje naar buiten”. Het dier bleef roerloos liggen. De politie nam de eigenaar mee voor verhoor. Of de hond het overleefd heeft, is niet duidelijk.

JCr/VRS

Patricia Bourguignon werd gisteren aan de winkel V&A Markt opgeschrikt door het geschreeuw. “Ik stopte met fietsen en zag hoe een man iets uit het raam naar buiten wierp”, vertelt Bourguignon. “Dat viel vlak voor mij op de grond. Het was een klein hondje, vermoedelijk een chihuahua. Het bleef voor dood liggen op de grond. Dat beestje kan nooit zo ver gesprongen zijn. Ik was nog aan het overleggen met een paar andere getuigen, de winkeluitbater en een klant, om naar de dierenarts te gaan toen een man schreeuwend op ons af kwam. Hij pakte de hond op en liep terug naar het appartement. Hij en een vrouw zijn even later met de hond de Cicindriawijk ingelopen. Tien minuten later kwam de vrouw terug met het hondje op haar arm. Wij mochten het dier helaas niet zien. Ze zijn terug naar hun appartement gegaan. Of het beestje het overleefd heeft, weet ik niet.” Korpschef Steve Provost bevestigt de feiten. De eigenaar van de hond is door de politie meegenomen voor verhoor.

Er werd een verklaring afgenomen en proces-verbaal opgesteld. De verklaring van de man stemde niet overeen met de verklaring van de getuigen.

Hij beweert dat de hond uit het raam viel. Volgens de korpschef staat het wel vast dat er een zware discussie was tussen de twee personen.

De dierenpolitie onderzoekt de zaak.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio