Verloofde Belle Perez verdacht van betrokkenheid bij grootschalige juwelenroof

Wouter van der H., de verloofde van de zangeres Belle Perez, wordt verdacht van betrokkenheid bij een grootschalige juwelenzwendel. Hij zou mededader zijn in het Nederlandse dossier rondom de ‘roofbutler’.

mige

De roofbutler Marcel J. was een goede vriend van de eigenaars van Huis ter Duin, de familie Noorlander. Zo kon hij bij hun kluis, waar kostbare juwelen in lagen. Vervolgens zou Marcel J. de hulp hebben ingeroepen van Wouter van der H. om de diamanten en edelstenen te laten vervangen door goedkope replica’s van glas. De roofbutler werd vorig jaar gevat toen hij een diamant met een waarde van honderdduizend euro had proberen verkopen bij Gassan Diamonds.

Kort daarop kon de Nederlandse justitie ook Wouter van der H. aan de zaak linken. Enkele undercover agenten konden hem overtuigen om een ring die hij ‘onder handen’ had genomen voor Marcel J. persoonlijk te komen afleveren in het hotel. Wat Wouter van der H. op dat moment niet wist, was dat de roofbutler inmiddels door justitie was aangehouden. Van der H. werd daarop aangehouden, hij zat drie dagen in de cel, waardoor hij zijn eigen vrijgezellenfeest misliep.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Haag bevestigt “de verdenking van een 33-jarige man die in België woont”, aan de Nederlandse krant De Telegraaf. Volgens de advocaat van de juwelier is Wouter van der H. onschuldig. “Overduidelijk is dat mijn cliënt ter goeder trouw is en zich niet schuldig heeft gemaakt aan enig strafbaar feit. Om deze reden is meneer ook niet voorgeleid bij een rechter-commissaris. Dit in tegenstelling tot meneer J., die zich al meer dan drie maanden in voorlopige hechtenis bevindt. Mijn cliënt is erg geschrokken van hetgeen hij vernomen heeft over de heer J. en leeft intens mee met de slachtoffers”, aldus Daniëlle van den Hoogen.

Wouter van der H. maakt deel uit van een juwelenfamilie die sieraden levert aan de prominente rijke Nederlanders. Naast profvoetballers dragen ook voormalig eurocommissaris Neelie Kroes, en voormalig VVD-minister Rita Verdonk juwelen van de hand van de familie. Later deze week zou Wouter van der H. in het huwelijksbootje treden met Belle Perez.