Kessenich verandert volledig in een EK-dorp: "Om de Hollanders wat te jennen"

Kessenich, een trotse deelgemeente van Kinrooi en daarmee ook het meest noordelijk gelegen dorp van Limburg, laat van zich horen tijdens dit EK. Om ons nationale elftal een hart onder de riem te steken, transformeerde het volledige dorp in één heuse EK-gemeente. "Iedereen vindt het te gek om mee te doen." vertelt Peter Koolen (27), één van de initiatiefnemers. "Tijdens het vorige WK zijn we begonnen met één straat te versieren maar nu vroegen we ons af of we het ganse dorp niet mee konden krijgen. En dat is gelukt"

malbrechts

Maar liefst 10 kilometer vlagjeslint was er nodig om alle straten van Kessenich van een driekleur te voorzien. "Met 25 man hebben we toch 4 dagen werk gehad om alles gedaan te krijgen en eigenlijk zijn we nog niet helemaal klaar. Er moeten hier en daar nog wat vlaggen en ballonnen opgehangen worden."

Nederlanders jennenKessenich ligt vlak tegen de Nederlandse grens en dat laat zich vooral merken aan de vele oranje nummerplaten die je in het dorp ziet rondrijden. "We hebben vlakbij de grens ook een heel groot spandoek laten ophangen met 'Welkom in voetballand' erop. Dit uiteraard om de passerende Nederlanders een beetje te jennen nu ze een keertje niet mogen meedoen." lacht Peter.

We vermoeden dat maandag 13 juni een waar volksfeest zal losbarsten in de meest 'rode dorp' dat ons land nu rijk is.Tenminste als onze Rode Duivels niet verliezen tegen Italië.