© Photo News

De Condé: “KRC Genk moet beter doen dan vierde plaats”

KRC Genk wil in het seizoen 2016-2017 van de Jupiler Pro League beter doen dan de vierde plaats die de Limburgers het afgelopen seizoen realiseerden. Dat heeft Dimitri De Condé, technisch directeur bij Genk, woensdag gezegd in Brussel tijdens de kalendervoorstelling van het komende seizoen.

“We hebben veel ambitie met onze jonge en gemotiveerde ploeg. We willen volgend seizoen beter doen dan het jaar ervoor. Aanvallend zat het al goed en hebben we Leandro Trossard erbij. We zullen vooral defensieve ervaring proberen te halen”, zei De Condé. “Dit seizoen hebben we al mooie dingen laten zien. Niemand komt nog naar Genk met het idee dat het een makkelijke wedstrijd zal worden.”

KRC Genk verzekerde zich van een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League door Charleroi na barrages opzij te zetten. “Dat is niet het meest ‘sexy’ (sic) ticket, maar we zijn wel trots dat we het uiteindelijk gehaald hebben. Deze ploeg is zeer gemotiveerd. Het is onze ambitie om de poulefase van de Europa League te halen”, besloot De Condé.

De Limburgers spelen op donderdag 14 juli de heenwedstrijd van de tweede EL-voorronde, een week later staat de terugwedstrijd op het programma. De barrages van de derde voorronde worden op 28 juli en 4 augustus afgewerkt. KRC Genk trapt op 31 juli zijn seizoen in de Jupiler Pro League af met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende.