© Facebook

“We willen je man niet stelen”: post van single mama oogst veel bijval

De Australische Constance Hall is een alleenstaande moeder en beseft dat er heel wat vooroordelen bestaan over single mama’s. Die ontkracht ze nu in een Facebook-post die in een week tijd al bijna 80.000 likes verzamelde.

vwh

Volgens de alleenstaande mama van vier, hoort ze niet thuis in een kliekje met getrouwde vriendinnen maar ook niet helemaal bij singles. Ze vindt trouwens ook dat iedereen wel een mening heeft over dames die alleen voor de opvoeding van hun kroost staan en besloot korte metten te maken met al die vooroordelen.

Op haar Facebook-pagina ontkracht ze zeven mythes over single moeders:

1. Ze willen geen nieuwe vader voor hun kinderen. De kinderen hebben al een vader en in situaties waar dat niet het geval is, doen mama’s hun job ook naar behoren.

2. Hun kinderen worden niet benadeeld. Het enige nadeel waarmee kinderen van alleenstaande ouders worden geconfronteerd, is het feit dat mensen wel een oordeel hebben over hun moeder. Kinderen zijn slim, ze zien er ook van af.

3. Ze zijn niet altijd blut. Single mama’s werken vaak en verdienen aardig hun brood. Sommigen onder hen drinken de duurdere wodka en lopen rond met een Chanel-tas aan hun arm, terwijl anderen niets drinken en niets dragen. Dat heet diversiteit.

4. Ze voelen zich niet onwennig in de buurt van koppels, honden of sandwichen. Raar hé? Ik weet het.

5. Ze hebben niets om zeep geholpen. Iedereen kan morgen wakker worden en er plots alleen voor staan, of ze het nu willen of niet. Jezelf beter voelen dan de rest is voor idioten.

6. Hun kinderen zijn geen blok aan hun been of extra bagage. Kinderen zijn waardevol en vrouwen die ze alleen opvoeden hebben sterke instincten. Een man die hun kroost wel als bagage ziet, maakt geen schijn van kans om deel uit te maken van hun leven.

7. Ze willen jullie mannen niet stelen. Ze hebben niet zomaar hun uiterste best gedaan om verlost te geraken van die van hen om jouw exemplaar - dat scheten laat, snurkt en geil is - af te snoepen. Hij is helemaal van jou.

Veel bijval

Aan het einde van haar post onderstreept Constance dat dit een ode is aan alleenstaande mama’s. “Ik ben zelf opgevoed door mijn moeder, ik respecteer ze en bewonder ze mateloos”, schrijft ze. In de meer dan 6.000 reacties bejubelen veel alleenstaande moeders de post. Die kreeg sinds 30 mei al bijna 80.000 likes en werd al meer dan 23.500 keer gedeeld.

Viraal verleden

Het is niet de eerste keer dat Constance in het nieuws komt dankzij een Facebook-status. Begin dit jaar somde ze alle dingen op die van haar een ‘slechte’ maar wel heel menselijke moeder maakten. Ook dat relaas ging viraal.

Niet te missen