Mannenbond Meldert bezoekt Antwerpen tijdens familie uitstap

Print

Meldert

Lummen - Zaterdag 5 juni stond de bus om 7.15 uur klaar op de parking van OC De Kalen Dries. Hier werd er verzameld en om 7.30 uur vertrokken we met 40 personen richting Antwerpen.

Aan kaai 19 in Antwerpen werden we opgewacht door de gids. Op het programma stond er een tocht door de Antwerpse haven. Langs de oudste dokken in de Antwerpse stad werd er via rechteroever naar de nu nog even grootste sluizen van de wereld gereden, de Berendrechtsluis en de Zandvlietsluis. Aan dit sluizencomplex ligt een grote containerterminal waar we het lossen van een containerschip konden bezichtigen. Termen als olifanten en kapstokken hebben in de haven een heel ander betekenis en bleken grote machines te zijn die nodig waren bij deze werkzaamheden.
Tijdens de busrit passeerden we langs de grootste chemische cluster, containerdokken, logistieke magazijnen en grote koelmagazijnen voor de fruittransporten.
Na de rondrit werd er afgezakt naar ’t Pakhuis, een stadsbrouwerij waar we konden genieten van de brouwersschotel.
Het namiddag programma bestond uit een bezoek aan Aquatopia. Exotische vissen, slangen, leguanen en schilpadden waren hier te bewonderen. Na dit bezoek was er nog een vrij moment in Antwerpen. Waar sommigen op een terrasje gingen zitten, zakten anderen af naar het Centraal Station of genoten van een rondje op het reuzenrad.
Om 18:15 stapten we terug op de bus richting Meldert. Als afsluiter voor deze familiedag volgde nog een traktatie op een ijsje.
Meer informatie en foto’s op www.mbmeldert.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio