© RTL

Wateroverlast eiste al vier doden in Wallonië

De wateroverlast heeft Wallonië hard getroffen. In het zuiden van ons land vielen al vier doden te noteren, zo schrijft La Meuse. De slachtoffers vielen in Nassogne (Luxemburg), Momignies (Henegouwen), Walcourt (Namen) en Welkenraedt (Luik). Gisteren nog ging in Walcourt de bestuurder van een bestelwagen aan het slippen op het natte wegdek en hij verloor de controle over het stuur op de N5. Hij knalde op een paal en was op slag dood.

MCe

Het ging om Rudy Louis, die vandaag 45 zou zijn geworden. Gisteren vernam men ook al het overlijden van Gabriel Tonglet, een 83-jarige inwoner van Momignies, die in zijn kelder gegrepen werd door het wassende water. Hij werd teruggevonden nadat hij enkele minuten onder water had gelegen.

Nog een slachtoffer is de 60-jarige Didier Wins uit Nassogne (Luxemburg) viel donderdagavond al. Hij werd meegesleurd door de stroming toen hij zijn bijenkorven probeerde redden.

Gisterenavond viel een vierde dode te betreuren: Elyane Lonay (76) werd meegesleurd door het water in Welkenraedt. Samen met zes anderen van haar wandelgroepje had ze beschutting gezocht onder de brug van een autobaan. Ze gingen in hun auto's zitten, maar werden meegesleurd toen ze uitstapten om te kijken wat er gebeurde. Het lichaam van de vrouw werd gisterenavond rond 21u45 teruggevonden.