© David Deltour

Achelse zanger naar de top in Frankrijk

BuitenBereik, de beste Nederlandstalige coverband van Limburg en héél ver daarbuiten, trekt naar Frankrijk om op te treden. Sporta organiseert er het hoogtepunt van hun bewegingscampagne: met de fiets naar de top van de Mont Ventoux.

David Deltour

Na het onverhoopte succes van vorig jaar werden Achelaar Nico Baeten en zijn kompanen opnieuw gevraagd om het feestje op deze mythische berg te doen ontploffen.

Vorig jaar zakten maar liefst 3000 Vlamingen naar de Provence af om de Ventoux te beklimmen en om ’s avonds de stramme benen los te gooien op de ambiancemuziek van BuitenBereik. Van Jantje Smit over Clouseau tot een Nederlandstalige versie van Sex On Fire (Kings Of Leon); van schlagers tot rockende gitaren; niks is te moeilijk, te hoog of te laag voor deze groep waar de positive vibes van afdruipen.

Het belooft ook dit jaar weer volle bak te worden, want het evenement van Sporta is helemaal volzet.BuitenBereik is er, naar verluidt, ook klaar voor. De geruchtenmolen spreekt van een volledig vernieuwde set met verrassende nummers uit alle muziekgenres. Er is slechts één constante, en dat is de Nederlandse taal. 100% ambiance in je eigen taal, dat is het motto.

We kijken nu al uit naar 19 juni, de dag waarop de Provence helemaal Vlaams kleurt.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio