© Frits van der Wens

© Frits van der Wens

thumbnail: null
thumbnail: null

Vandalisme op speelplein kleuterschool Rekem

Het openbare speelplein aan de gemeentelijke kleuterschool Rekem krijgt af te rekenen met vandalisme.

Frits van der Wens

Het speeltuintje dat dagelijks word gebruikt door onder meer de kleuters van GBS en de opvang voor kinderen van Villa Kakelbont heeft geruime tijd last van vernielingen aan de zitbankjes, maar ook van zwerfvuil met gebroken glas van drankflesjes en lege drugszakjes. Ook de vuilnisbakken worden geregeld omvergeworpen.

Het vandalisme zou worden veroorzaakt door jongeren die op het openbare pleintje rondhangen. Ouders die graag met hun kinderen gebruik willen maken van dit speeldomein, blijven hierdoor weg. Maar ook de ouders van schoolgaande kleuters zijn zeer verontrust. Het is elke dag wel weer oppassen met de glasscherven die er liggen. Fietsen rijden lek en kinderen lopen het risico zich te snijden als ze over het pleintje wandelen.

Het speeltuintje dat in 2011 werd geopend door schepen Sofie Martens en burgemeester Guido Willen en waar de Dienst Jeugdwerken lang voor heeft gelobbyd bij de gemeente om het te realiseren. De kinderen van de kleuterschool maken hier tijdens hun speelkwartier dankbaar gebruik van. Na schooltijd is het openbaar en moeten de poorten open blijven staan, om zo ouders met hun kinderen vanuit de buurt te laten spelen, althans dat is de bedoeling van dit speelplein. Maar het pleintje trekt ook hangjongeren aan.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio