José Peseiro gaat Braga trainen

José Peseiro is de nieuwe coach van Sporting Braga. Dat maakte de Portugese club maandag op twitter bekend. De 56-jarige Peseiro, die vorige week nog bij Porto de laan werd uitgestuurd, tekent een contract voor twee jaar.

Peseiro, die in het seizoen 2012-2013 al even trainer was van Braga, werd afgelopen week door Porto aan de deur gezet, hoewel hij er nog maar sinds januari coachte. Hij betaalde de prijs voor een tegenvallend seizoen. In de Primeira Liga eindigde Porto pas op de derde plaats, achter rivalen Benfica en Sporting Lissabon. En ook de finale van de Beker van Portugal, waar uitgerekend Braga de tegenstander was, ging verloren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Peseiro trainde in het verleden ook Nacional Madeira, Sporting Lissabon, Panathinaikos en Rapid Boekarest. Daarnaast was hij bondscoach van Saoedi-Arabië en assistent bij Real Madrid. Braga eindigde dit seizoen op de vierde plaats in de competitie.