© Photo News

FOD Financiën voert permanente hulp bij belastingaangifte in voor doven en slechthorenden

De federale overheidsdienst Financiën biedt vanaf juni opnieuw hulp aan doven en slechthorenden bij het invullen van hun belastingaangifte met een gebarentolk op afstand. De dienst werd vorig jaar voor het eerst aangeboden, maar wordt nu uitgebreid en zal voortaan het hele jaar door beschikbaar zijn.

Vorig jaar konden doven en slechthorenden van eind mei tot midden juni al in twaalf verschillende kantoren van de FOD Financiën terecht voor hulp bij hun aangifte. Dit jaar wordt de dienst uitgebreid naar alle 27 kantoren van de FOD en zal die permanent beschikbaar zijn. Doven en slechthorenden kunnen er vanaf deze maand elke werkdag terecht tussen 9 en 12 uur.

Daarnaast is in zeven kantoren een mobiele ringleiding voorzien, om slechthorenden of personen die communiceren via gehoorhulpmiddelen ook te helpen zonder tussenkomst van een tolk. Het gaat om de kantoren in Brussel, Antwerpen, Brugge, Gent (Ledeberg), Eupen, Luik en Namen. Op termijn wordt ook die dienst, die permanent beschikbaar zal blijven, uitgebreid naar alle kantoren van de FOD Financiën.