© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Rode Duivels hebben op drie na jongste team op EK

Met een gemiddelde leeftijd van 25,91 jaar heeft België op het EK in Frankrijk de op drie na jongste selectie. Dat maakte de Europese Voetbalbond UEFA maandag bekend.

Engeland (25,39 jaar) is met de jongste selectie naar Frankrijk afgezakt en daarnaast hebben ‘The Three Lions’ met Marcus Rashford (geboren op 31 oktober 1997) ook de jongste speler in de rangen. De 23-koppige selectie van wereldkampioen Duitsland heeft een gemiddelde leeftijd van 25,43 jaar, gevolgd door Zwitserland met 25,57 jaar en België met 25,91 jaar. Twee jaar geleden hadden de Rode Duivels op het WK nog de op twee na jongste ploeg.

Ierland heeft dan weer de oudste selectie op het EK. De tegenstander van de Rode Duivels in groep E komt uit op een gemiddelde leeftijd van 29,39 jaar, met liefst elf spelers die dertig jaar zijn of ouder. Met doelman Shay Given (geboren op 20 april 1976) hebben de Ieren ook de op een na oudste speler, na de Hongaarse goalie Gabor Kiraly (geboren op 1 april 1976).

In het lijstje met de oudste selecties staat Italië, eveneens tegenstander van de Belgen in de groepsfase, met 28,43 jaar op de vijfde plaats. In de selectie van Zweden, de derde tegenstander in groep E, zit met een gemiddelde van 1m86 dan weer heel wat gestalte, al doen de Belgen met een gemiddelde van 1m85 amper slechter.