© Photo News

Van Avermaet: “Zou dwaas zijn om BMC te verlaten”

Hoewel hij verschillende aanbiedingen kreeg van andere ploegen zou het een vergissing zijn om BMC te verlaten, zegt Greg Van Avermaet in een gesprek met Cyclingnews. “Nu ben ik hier eindelijk kopman.” Van Avermaet wilde zich niet uitlaten over het vertrek van Philippe Gilbert: “Gilbert doet wat hij doet.”

Jonas Verheyen

Van Avermaet verlengde eind april zijn contract bij BMC. “Bij de ploeg blijven is belangrijk omdat ik hier een leider ben geworden. Er waren andere teams geïnteresseerd omdat ik veel WorldTour punten sprokkel in verschillende soorten wedstrijden. Maar bij BMC blijven is mijn prioriteit.”

“Doen waarin ik goed ben”

“Ik wil gewoon doen waarin ik goed ben”, zegt Van Avermaet. “Presteren in de klassiekers en ritjes meepikken in de grote rondes zijn mijn ding. Daarin wil ik beter en beter worden.”

“Het heeft lang geduurd vooraleer ik kopman was in mijn ploeg. Daarom zou het stom zijn om na al die moeite het team te verlaten.”

Van Avermaet blijft onverschillig bij het vertrek van Philippe Gilbert. “Ik heb daar niet echt een mening over. Het is zijn carrière. Hij heeft een al mooie carrière gehad met mooie overwinningen. Hoe doet wat hij doet.”

Van Avermaet is momenteel actief in de Dauphiné. Daar gaat Van Avermaet op zoek naar een ritzege. Hij ondersteunt er ook zijn kopman Richie Porte. Die staat voorlopig knap tweede in de tussenstand.