Sebastian Rode verlaat Bayern: “Altijd al fan van Dortmund geweest”

Borussia Dortmund heeft zich versterkt met voormalig Duits belofteninternational Sebastian Rode. De 25-jarige middenvelder verlaat landskampioen Bayern München en ondertekende in het Signal Iduna Park na het afleggen van de medische testen een contract tot medio 2020. Dat maakte Borussia Dortmund maandag bekend.

“Ik ben van kindsbeen af supporter van Borussia Dortmund en kijk dus uit naar mijn eerste wedstrijd in de geel-zwarte truitjes van mijn favoriete club”, liet Rode weten.

De middenvelder speelde sinds de zomer van 2014 voor Bayern, maar kon er door de hevige concurrentie op het middenveld niet rekenen op een basisplaats. Voordien verdedigde hij op het hoogste niveau de kleuren van Eintracht Frankfurt.

Vorige maand was er ook al transferactiviteit tussen Bayern en Dortmund, nochtans rivalen in de Bundesliga. Verdediger Mats Hummels maakte toen de omgekeerde beweging. De 27-jarige wereldkampioen verkaste voor 35 à 40 miljoen euro naar de Allianz Arena. In München tekende de momenteel geblesseerde Hummels een verbintenis tot 30 juni 2021.