© Chretien Paesen

Gala-nacht van de Ambassadeurs van de Diversiteit

Tijdens de Gala-nacht op 4 juni werden de Ambassadeurs die zich professioneel en/of vrijwillig inzetten voor het welslagen van een diverse samenleving, in de bloemen gezet. Het initiatief gaat uit van vzw Perspectief.

Chretien Paesen

Het gaat om mensen die zelf een geslaagd integratie-parcours afgelegd hebben maar evenzeer om hen die in hun ontmoetingen blijk geven van visie ten gunste van een goede en rustgevende verstandhouding.

Er zitten heel bekende namen tussen maar ook namen van gemotiveerden die op de werkvloer of thuis en in hun privécontacten integratie hoog in het vaandel voeren. Perspectief vzw wil duidelijk maken dat er met de inspanningen van hen mooie resultaten geboekt worden.De genomineerden kregen een oorkonde overhandigd tijdens een feestelijke samenkomst met een lekker wereldbuffet en met optredens van een Senegalees-Belgische dans- en percussiegroep Fi Ak en een Turks-Belgisch entertainment-duo M&M.

Perspectief vzw is een multiculturele organisatie in Hasselt die ontstaan is uit een multicultureel kunstcollectief. De organisatie bestaat 16 jaar en ijvert voor integratie en de aanvaarding van de toenemende diversiteit in onze samenleving. Om daartoe te komen organiseert Perspectief vzw allerlei activiteiten waarbij ontmoeting het sleutelwoord is: multiculturele feestavonden, gespreksavonden, vrouwenactiviteiten, workshops schilderen en koken, een spirituele boekenclub, multiculturele tentoonstellingen, een Afrikaans dans- en percussiefestival, en gelegenheidsactiviteiten zoals deze Gala-nacht van de Ambassadeurs

Foto: Rajendra Rasaily

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio