© ss

Bejaarde buur schiet installatie aan flarden na geluidsoverlast

Een knaller van een feestje gingen ze er zondag van maken, de leden van een plaatselijke voetbalploeg in het Duitse Kerpen-Blatzheim (tussen Aken en Keulen) die net de promotie naar een hogere afdeling hadden afgedwongen. Alleen schroefden ze het niveau aan decibels iets te fel naar omhoog. Een 83-jarige bejaarde die in de buurt woonde, kon dat maar matig appreciëren. Hij nam een van zijn geweren en ging eigenhandig de geluidsinstallatie aan flarden schieten.

Hij richtte zijn wapens vervolgens op enkele aanwezigen, maar als bij wonder vielen er geen dodelijke slachtoffers. Een 66-jarige man raakte gewond aan de hand en wordt maandag geopereerd, een 26-jarige man werd verwond aan het oog, vermoedelijk door rondvliegende splinters. Hij mocht maandag al het ziekenhuis verlaten.

De bejaarde beet ook twee mensen, waaronder een politieman. Volgens de politie “overreageerde” de man op het nogal luidruchtige feestje. Bij hem thuis werden nog meer geweren aangetroffen, maar voor elk van de wapens had hij een vergunning. Het is nog niet duidelijk of hij aangehouden wordt.