© Photo News

© BELGA

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Koning Filip brengt bezoek aan plaats van ongeval met treinen

Koning Filip heeft maandagmiddag een bezoek gebracht aan het Luikse Saint-Georges-sur-Meuse, waar zondagavond een passagierstrein op een goederentrein botste, een ongeval waarbij drie doden en tien gewonden vielen. De koning had eerst een ontmoeting met hulpverleners in het gemeentehuis van buurgemeente Amay, waar een tijdlang een crisiscentrum was opgericht. Daarna bezocht hij het treinwrak.

De ontmoeting in het gemeentehuis van Amay begon met een minuut stilte. Vervolgens deden Jean-Michel Javaux, burgemeester van Amay, en zijn ambtgenoot van Saint-Georges-sur-Meuse, Françis Dejon, het relaas van de maatregelen die werden genomen nadat de het bericht zondag 23.30 uur was binnengekomen over het ongeval. In de zaal in het gemeentehuis van Amay zaten een twintigtal leden van brandweer, politie en medische diensten.

Na afloop van het bezoek aan het gemeentehuis ging koning Filip, die vergezeld werd door onder anderen premier Charles Michel, naar de plaats van het ongeval. Als gevolg van slechte weersomstandigheden duurde het bezoek slechts enkele minuten. Koning Filip was behalve van premier Michel vergezeld van minister van Mobiliteit François Bellot, spoorbazen Jo Cornu en Luc Lallemand, en de burgemeesters Javaux en Dejon.