© Ivo Breesch

Straattheater De Boddelkeer bezoekt 500ste fan

Het Sint-Truidens straattheater ‘De Bòddelkèèr’ lanceerde zijn zomercampagne 2016 en vierde tegelijk zijn vijfhonderdste fan.

Ivo Breesch

De 500e fan, met name Lieve Leclere, is omringd door een delegatie met (v.l.n.r.) André Pictoel, Danny Gennez (voorzitter) en Ivo Breesch. Lieve ontving eveneens de eerste affiche die recent van de pers rolde.

Dit straattheater, opgericht door Danny Gennez, begon met zijn voorstellingen in 2009. Toen was dat voor een klein aantal toeschouwers wat in de zomers 2014 en 2015 (telkens 15 voorstellingen) aangegroeid was tot ruim 4.000. De formule sloeg blijkbaar aan. Het openluchttheater gaat zelf naar het volk toe in stadswijken en deelgemeenten, de voertaal is het dialect en er wordt ingespeeld op plaatselijke toestanden. Voorstellingen zijn gratis, maar je moet wel je stoeltje meebrengen.

Bij de acteurs begint de nervositeit te stijgen want de eerst opvoering is er al op 9 juli en dit in Runkelen gevolgd door Gorsem (10 juli) en Trudobronwijk (11 juli). Het laatste optreden zal zijn in Velm (13 augustus). De volledige lijst (15 opvoeringen) staat op de facebookpagina ‘De Boddelkeer’ en uiteraard op affiches & flyers die verspreid worden. Het is in Sint-Truiden pas zomer als de Bòddelkèèr speelt!

https://www.facebook.com/boddelboddel/

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio