© Photo News

Qualifier Elise Mertens speelt Eugenie Bouchard van de baan in Rosmalen

Elise Mertens (WTA 171) heeft zich maandag overtuigend geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Nederlandse Rosmalen (gras/250.000 dollar).

De 20-jarige Mertens haalde het met 6-2 en 6-0 van Eugenie Bouchard (WTA 46), het zevende reekshoofd en twee jaar geleden nog finaliste op Wimbledon. Na slechts 52 minuten tennis had Mertens de scalp van de Canadese te pakken. Voor Mertens was het de derde zege op rij in het Ricoh Open. Ze overleefde immers ook al twee kwalificatierondes. Het is zonder twijfel de mooiste overwinning van haar carrière.

© BELGA

In de tweede ronde speelt Mertens om een plaats bij de laatste acht tegen de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni (WTA 57). De Nederlandse Kiki Bertens (WTA 27), de verrassende halvefinaliste van Roland Garros en normaal gezien de tegenstandster van Lucic-Baroni in de eerste ronde, gaf in extremis immers nog forfait voor Rosmalen. De Nederlandse kampt met een spierscheurtje in de kuit, en moet minstens 2,5 weken rusten. Ook haar deelname aan Wimbledon is daardoor onzeker.

Aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs treedt Mertens ook aan in het dubbelspel.