© Facebook Sandra Bernard

Gezocht: “Wie takelde deze zwaan zo gruwelijk toe?”

“Verschrikkelijk”, “Schandalig”, “Wie doet toch zoiets?”. Vrijwel iedereen die op bovenstaand beeld reageert is woedend. De Dierenpolitie van Den Haag is een zoektocht gestart naar de chauffeur die deze zwaan doodreed en erna gewoon verder reed.

JaTi, nadb

De Nederlandse Sandra Bernard kwam zaterdagmiddag voorbij een parking aan een hockeyclub in Den Haag. Ze zag er een zwaan liggen die verschrikkelijk was toegetakeld. Naast de moeder zaten nog een tweede zwaan en drie jongen. Uiteindelijk overleed het arme dier twintig minuten later.

“Wie heeft dit gedaan en zo achtergelaten?!!”, schreef Bernard bij de foto die ze op haar Facebookpagina postte. “Als iemand iets heeft gezien of gehoord, meld dit dan (evt. anoniem) bij politie zodat de dader alsnog wordt aangesproken!”

De dierenpolitie van Den Haag is intussen een zoektocht gestart naar getuigen die meer informatie hebben over de aanrijding.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De vrouw die als eerste bij de stervende zwaan was, ging de volgende dag opnieuw naar het park. Daar zag ze dat de kleintjes nog wat onwennig leken, maar het goed stelden gezien de omstandigheden.