© lies vanmuysen

Vrijzinnig OntmoetingsCentrum vernieuwd

De afgelopen maanden werd met de grove borstel door het Vrijzinnig OntmoetingsCentrum Hasselt geveegd... Om het vervolgens met nauwgezetheid, een blik vooruit en aandacht voor eigenheid terug op te bouwen en in te vullen.

lies vanmuysen

Want ja, men is voor een nieuw ontmoetingscentrum gegaan. Niet voor een mooi blinkende, lege doos. Wel voor een warme ontmoetingsplek... en meer. Meer inhoud, meer aandacht, meer gezelligheid, meer warmte, meer openheid, meer betrokkenheid... Kortom: meer praktisch vrijzinnig humanisme.

August Vermeylenfonds Hasselt, huisvandeMens, Humanistisch Vrijzinnige Vereniging, HVV/ Grijze Geuzen Hasselt, HVV/ Hasseltse Vrijzinnige Humanisten, HVV/ Vrijzinnige Vrouwen Limburg, Masereelfonds, SOS Nuchterheid… al deze vrijzinnige verenigingen en diensten uit Hasselt blijven uiteraard actief. En samen met hen zal er in de toekomst getracht worden het vrijzinnig humanisme in Hasselt nog sterker uit te dragen.

Maar eerst feest!21 juni is de internationale dag van het humanisme. Het is de langste dag van het jaar, de dag van het licht. Het staat symbool voor het optimisme dat het vrijzinnig humanisme kenmerkt: het vertrouwen in de mogelijkheden van de mens om zelf zin te geven aan zijn bestaan.Geen toeval dus dat er in de aanloop van deze dag een feestweek gepland wordt. Tijdens deze dagen kom je meer te weten over de weg die het ontmoetingscentrum zal bewandelen en dat kan men niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Officieel opent het centrum de deuren op vrijdag 17 juni (20u), maar dat is niet alles. Vanaf 16 juni kan je er al terecht voor de expo Youth Is Wasted On The Young, zaterdag 18 juni is er een familiedag met poppentheater en zondag 19 juni komt Lucas Vander Taelen langs.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio