© Photo News

Belgische volleyballiga heet voortaan EuroMillions Volley League

De Belgische volleyballiga (heren) zal vanaf volgend seizoen met de naam EuroMillions Volley League door het leven gaan. Dat maakte Philippe Boone, sinds vorige maand voorzitter van de volleyliga, maandag in de gebouwen van de Nationale Loterij bekend. Het partnerschap, dat vier jaar zal lopen, moet onze volleycompetitie een nieuwe dynamiek geven.

Boone toonde zich op de persconferentie ambitieus. De nieuwbakken voorzitter wil het Belgische volleybal niet alleen op sportief gebied vooruithelpen, maar hij verlangt ook de balsport aantrekkelijker te maken en een groter publiek aan te spreken.

“Ik heb een beleid uitgetekend dat rust op drie pijlers”, legde de Luikenaar uit. “Ten eerste zullen clubs die Europees spelen een financiële bonus krijgen, ten tweede zal er geld onder de teams verdeeld worden naargelang het aantal Belgen dat ze opstellen, en ten slotte zal er een financiële steun zijn in functie van de ‘community’ van de clubs: het aantal supporters, de communicatie en het aantal jeugdploegen. Dit plan, dat geldt voor de tien clubs uit de liga A, zal ik tijdens de volgende Algemene Vergadering voorstellen.”

Boone maakte daarnaast bekend dat de Liga een ‘Academy’ zal oprichten, waar clubs hun expertise kunnen delen en updaten. “Dit zal al onze teams ten goede komen”, aldus de voorzitter. “De topclubs zullen verder professionaliseren, maar ook de ploegen die willen promoveren zullen met raad en daad bijgestaan worden waardoor de stap naar de hoogste klasse verkleint.”

De tien Belgische eliteclubs tellen samengeteld meer dan 3.000 leden. Afgelopen seizoen kroonde Roeselare zich tot ‘s lands beste ploeg.