© DBA

Zeskoppige inbrekersbende opgerold die verdacht wordt van meer dan 70 inbraken

De lokale politie van de Vlaams-Brabantse zone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen heeft na maanden doorgedreven speurwerk een zeskoppige inbrekersbende in kaart kunnen brengen. Die bende zou in de tweede helft van 2015 meer dan 70 inbraken gepleegd hebben in handelszaken, eetgelegenheden en jeugdhuizen over heel Vlaanderen. Dat meldt het Leuvense parket. Drie verdachten werden eind 2015 al onder aanhoudingsbevel geplaatst en kwamen in maart onder strenge voorwaarden vrij. Een vierde verdachte, die ook in een ander dossier opdook, werd pas recent vrijgelaten.

Het onderzoek ging van start na een inbraak begin oktober 2015 in en winkel voor kappersartikelen in Boortmeerbeek en leidde de politie naar een 29-jarige Mechelaar, vermoedelijk de spilfiguur van de bende. Het speurwerk wees echter uit dat de daders ook in verband konden gebracht worden met een diefstal in een thuiszorgwinkel en twee andere inbraakpogingen, allen in oktober 2015 in Boortmeerbeek.

Drie personen werden in december al opgepakt en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Naast de 29-jarige man uit Mechelen ging het om zijn 25-jarige neef uit Putte en een 36-jarige man uit Duffel. Een vierde persoon, een 33-jarige uit het Mechelse, was al in een ander gerechtelijk dossier aangehouden terwijl twee andere verdachten, een man van 37 jaar uit Putte en man van 33 jaar uit Mechelen, werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter maar niet aangehouden.

De politie kon de zes verdachten in verband brengen met minstens 71 feiten, waarvan 44 in Antwerpen, zestien in Vlaams-Brabant, negen in Oost-Vlaanderen, een in West-Vlaanderen en een in Limburg. De daders had het vooral gemunt op kluizen en cashgeld, maar stalen ook onder meer multimedia, elektrotoestellen, fietsen, werkgerief en juwelen.

(belga)