© Brecht Rutten

© Brecht Rutten

© Brecht Rutten

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

RA Limburg vzw viert 10-jarig bestaan met streekontbijt met bubbels

Op zondag 29 mei organiseerde de patiëntenvereniging Reumatoïde Artritis Limburg vzw een steekontbijt met bubbels om hun 10-jarig bestaan te vieren. Ondanks het mindere weer was het streekontbijt met bubbels een succes en werd er door de vrijwilligers geklonken op de fijne samenwerking.

Brecht Rutten

Tien jaar geleden ontstond de patiëntenvereniging Reumatoïde Artritis (RA) Limburg vzw. De aanleiding van het ontstaan van deze patiëntenvereniging waren de vragen die RA patiënten hadden om meer informatie te krijgen over hun ziekte en aanverwante onderwerpen. Daarnaast is lotgenotencontact, met andere mensen praten die hetzelfde meemaakten één van de hoofddoelen. RA Limburg vzw organiseert regelmatig infomomenten en activiteiten voor mensen met Reumatoïde artritis. Dit om RA patiënten te informeren en uit hun sociaal isolement te halen. Daarnaast organiseren zij ook jaarlijks een reisproject voor zwaar hulpbehoevende RA patiënten met als doel om deze mensen en hun partner/mantelzorger een aangename, goed verzorgde en medisch begeleide reis aan te bieden aan een zeer lage prijs. Het streekontbijt is een manier om aan sponsorgelden voor deze reis te komen.

Naar aanleiding van hun tien jarig bestaan organiseert RA Limburg vzw ook nog een mini-symposium op 22 oktober, waar verschillende sprekers een voordracht komen geven over verschillende onderwerpen. Voor meer informatie zie: http://www.ralimburg.be/Home.php.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio