© AFP

Roger Federer is verlost van rugklachten

Roger Federer is helemaal hersteld van de rugblessure die hem forfait deed geven voor Roland Garros. Deze week neemt de Zwitser deel aan het grastoernooi van Stuttgart (606.525 euro), waar hij het eerste reekshoofd is.

“Ik voel mij op dit moment heel goed. Ik heb al enkele weken geen last meer van mijn rug. Het is een juiste beslissing geweest Roland Garros te schrappen uit mijn programma”, vertelde ‘s werelds nummer 3 maandag tijdens een persmoment op de Mercedes Cup.

Federer is als topreekshoofd vrij in de eerste ronde. Woensdag komt hij voor het eerst in actie tegen de 18-jarige Amerikaan Taylor Fritz (ATP 65) of een qualifier. Met ook onder meer Dominic Thiem (ATP 7), Marin Cilic (ATP 13) en wildcard Juan Martin del Potro (ATP 223) staan er enkele te duchten tegenstrevers op de tabel.

“Altijd wanneer ik op gras speel, zijn de verwachtingen hoog. Maar om nu al over de titel te spreken, is het veel te vroeg. Het zou al mooi als ik de halve finales haal. Winnen zou een droom zijn”, verduidelijkte Federer, die binnenkort een gooi kan doen naar een achtste eindzege op Wimbledon.

De tennislegende had het in de marge ook kort over Muhammad Ali, de legendarische bokser die vrijdag op 74-jarige leeftijd overleed. “Ik was enorm geschrokken toen ik het nieuws over zijn dood hoorde. Hij is een van de grootste sportpersoonlijkheden die er ooit is geweest. Jammer genoeg heb ik hem nooit persoonlijk ontmoet.”