© Fons Jackmaer

© Fons Jackmaer

thumbnail: null
thumbnail: null

524 karpers gered in Munsterbilzen

Ook in Munsterbilzen was de overvloedige regenval tijdens het voorbije weekend en de daaropvolgend dagen ‘de kal’ van menig buren en inwoners.

Fons Jackmaer

De Ida van Bolenstraat kreeg het het zwaarst te verduren. Verschillende garages liepen onder doordat het water aan de brug van de Appelboomgaardstraat niet voldoende kon doorstromen. Zulke wateroverlast is er nog nooit gebeurd volgens enkele bewoners van de straat.

Niettegenstaande dit probleem kwam ook de vijver, de speeltuin en de daaraan verbonden ruimten en pleinen onder water te staan, met als gevolg dat de vijver overliep en praktisch alle vissen, waaronder vooral de karpers vluchtten en in de stinkende beek naast de Oudebeekstraat en Edelhof terechtkwamen en zo verder hun weg zochten naar de Molenbeek en de Demer. Door het gebrek aan zuurstof in de beek kwamen veel vissen echter in ademnood.

Onze reporter ter plaatse kreeg van menig inwoners van Minster de nodige vragen en opmerkingen of er niets gedaan kon worden, eventueel kon de visclub helpen? En zo gezegd zo gedaan, het bestuur werd zelfs van een bepaald feestje (communiefeestje, verjaardag van een petekind) van de tafel geroepen.

Met man en macht werden er door het bestuur en enkele jongeren van de visclub De Voorn meer dan 500 karpers uit de beken gevangen, en zo via emmers en kruiwagens terug naar de vijver gebracht. Wij kunnen als inwoners van Munsterbilzen alleen veel lof hebben voor dit goede werk, dat wel twee dagen in beslag heeft genomen.

Op 3 juli is de derde viswedstrijd van 2016, waarbij enkele jongeren van deze visclub in de bloemetjes zullen worden gezet. Ja, dat hebben ze zeker verdiend.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio