© Photo News

Ook de vanishing spray op Euro 2016 is Belgisch

De vanishing spray, die wordt gebruikt om bijvoorbeeld een lijn af te bakenen om de positie van het muurtje bij vrije trappen aan te duiden, zal op het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk (10 juni-10 juli) geleverd worden door het Belgische bedrijf Expoline. Dat heeft Frank De Bleeckere, merkambassadeur van de producent uit Tessenderlo, maandag laten weten aan Belga.

Alle achttien geselecteerde scheidsrechters zullen de vanishing spray van Expoline vanaf de openingswedstrijd tussen gastland Frankrijk en Roemenië in het Stade de France tot en met de finale in datzelfde stadion in Parijs gebruiken.

“Het was één van onze doelstellingen om aanwezig te zijn op de grote voetbaltornooien en met dit EK in Frankrijk is dit zeker geslaagd en gelukt”, zegt De Bleeckere, die zelf als scheidsrechter drie wedstrijden leidde op het EK van 2008 in Zwitserland en Oostenrijk.

Expoline zal volgend seizoen ook de spuitbussen, die gebruikt worden sinds het laatste WK in Brazilië, leveren aan de Champions League en Europa League. Het Limburgse bedrijf produceert volgend jaar de spray voor tal van Europese competities, waaronder de Italiaanse Serie A en de Russische Premier League, maar ook voor de Noord-Amerikaanse MLS. Expoline was al de leverancier voor de Belgische Jupiler Pro League en blijft dat ook het komende jaar.