© Chretien Paesen

‘Een koffertje vol dromen’ voor vrijzinnige feestelingen

In het Cultuurcentrum van Hasselt vierden vorige zondag de Vrijzinnige Lentekindjes en Feestelingen hun Overgangsfeest. Met muziek, dans en toneel maakten zij ‘Een koffertje vol dromen’ open voor familie en vrienden.

Chretien Paesen

Kinderen die op school geen godsdienstles volgen krijgen in plaats daarvan niet-confessionele zedenleer. Zij besteden veel aandacht aan menselijke waarden en normen zonder dat er goden of godsdiensten aan te pas komen. Vrijzinnigen respecteren de mening van anderen en gaan in gesprek of stellen vragen, liever dan blindelings dingen aanvaarden die ze niet kunnen vatten.

De leerlingen van de NCZ-klassen die zondag werden gevierd komen zowel uit Zonhoven als uit Hasselt maar komen allemaal in Hasselt naar school.Elk jaar vieren de jongsten hun Lentefeest. Ze zijn dan ongeveer zeven jaar en hebben zo ook hun eigen feest, net zoals de klasgenootjes die godsdienst volgen. Ook de groteren vieren op die manier hun Overgangsfeest. In de grote schouwburg van het CCHa maakten zij het feest compleet met vrienden en familie.Heel de viering werd geregisseerd door Juf Wendy Schruers. Feestelingen en familie gaven haar daarvoor een geweldig applaus.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio