© Belga

Treinbestuurder Marc (47) overleefde botsing met goederentrein niet

De tol van het treinongeval in Hermalle-sous-Huy is zwaar: drie doden en negen gewonden. Het eerste dodelijk slachtoffer is intussen geïdentificeerd: het zou gaan om de 47-jarige treinbestuurder Marc De Geyter. Dat meldt Sudpresse.

jva

“Het is met grote droefheid en immense pijn dat ik het heengaan van mijn vriend Marc De Geyter meedeel, die vannacht in het treinongeval overleed”, liet zijn partner maandag weten aan de Luikse club van motards waartoe het koppel behoorde. De werknemer van de NMBS was woonachtig in Houtain-Saint-Siméon, deelgemeente van Oupeye.

Zondagavond omstreeks 23 uur botste in Hermalle-sous-Huy een passagierstrein met een veertigtal mensen aan boord op een stilstaande goederentrein . Op de trein zaten heel watkotstudenten op weg naar Luik . De identiteit van de twee omgekomen passagiers is nog niet bekend. Daarnaast werden negen mensen gewond afgevoerd naar het ziekenhuis, waarvan sommigen in kritieke toestand.

De twee eerste wagons ontspoorden en de eerste wagon is helemaal verhakkeld. Deomstandigheden van het incident zijn nog onduidelijk, mogelijk verhinderde de mist het zicht van de bestuurder. Onderzoek moet nu uitwijzen of het veiligheidssysteem heeft gefaald of niet.