© Facebook

Sasha (24) ging naar de dokter met maagpijn, en uren later was ze mama

De Britse Sasha Hood uit Sandbach, Cheshire had pas door dat ze zwanger was nadat ze met maagpijn naar de dokter was gegaan. Ze beviel enkele uren later in haar badkamer, met de hulp van haar partner Marc Jepson (29).

thbe

De geboorte van zoontje Theo twee maanden geleden kwam als een complete verrassing voor Sasha. Ze nam altijd de anticonceptiepil en ze had haar maandstonden nog. Negen maanden lang voelde ze geen beweging in haar buik.

© Facebook

“We wisten tot gisteren niet eens dat ze zwanger was”

Na de geboorte verklapte een verraste Marc het nieuws aan vrienden en familie op Facebook: “Wel, wat kan ik zeggen ... 24 uur geleden wisten we nog van niets en gisteren om 16u45 beviel Sasha thuis van onze mooie zoon. Ikzelf was de vroedkundige (geen vragen stellen!). Het is voor ons beiden een enorme verrassing aangezien we tot gisteren niet eens wisten dat ze zwanger was.

Ook Sasha was enorm verbaasd. “Ik vraag me nog steeds af hoe het kan dat ik niet wist dat ik zwanger was. Maar ik nam mijn pil wel altijd. Tot het mij overkwam, kon ik me niet inbeelden hoe het kan dat een vrouw een baby krijgt zonder dat ze weet dat ze zwanger is.”

“Gechoqueerd toen huisarts me doorverwees naar de kraamafdeling”

De eerste indicatie kwam er op een avond in maart. Sasha kreeg toen hevige buikpijn. “Ik nam enkele pijnstillers en ging naar bed. Ik kon de volgende dag zelfs gaan werken. Maar toen ik na mijn werk weer thuiskwam, werd de pijn plotseling veel erger. Ik heb dan een afspraak gemaakt met mijn huisarts om 10 uur de volgende dag. Na een zware nacht legde ik mijn symptomen uit aan de huisarts. Ik was gechoqueerd toen ze me doorverwees naar de kraamafdeling.”

Sasha belde meteen haar partner op. “We hadden al wel eens gesproken over een gezinnetje stichten, maar dat zou toch nog enkele jaren duren. Ik wist dus echt niet hoe hij het zou opnemen.”

“Contraceptie is niet voor de volle 100% waterdicht”

Marc kon het eerst echt niet geloven. “Maar daarna was ik opgelucht dat Sasha geen verschrikkelijke ziekte had. Volgens mij dacht ik eerst ‘dit is gek’, en daarna zei ik iets zoals ‘dat is geweldig nieuws...’ Maar toen wist ik nog niet dat ze al tussen de 28 en 32 weken zwanger was.”

Marc vroeg zich af hoe het kon dat ze niet hadden gemerkt dat Sasha zwanger was. “Maar de medische staf zei toen dat contraceptie niet voor de volle 100% waterdicht is.”

Het koppel keerde weer huiswaarts nadat de pijnen verdwenen waren, maar enkele uren later waren die er weer. Marc belde daarop het noodnummer 999. Hulp kwam echter te laat. Marc moest zelf vroedkundige zijn bij de bevalling van zijn vrouw, die beviel op de vloer van de badkamer. Na nog geen vijftien minuten was baby Theo geboren.

Theo huilde niet bij de geboorte

Er stelde zich echter nog een probleem. Baby Theo huilde niet bij zijn geboorte. “Het was een beangstigend moment toen we beseften dat de navelstreng rond Theo’s nek zat. Gelukkig volgde Marc goed de instructies op van de dokter aan de telefoon, zo kon hij Theo bevrijden. Hem daarna eindelijk horen huilen was geweldig”, getuigt Sasha.

Nadien kwamen de dokters aan. Ze onderzochten de pasgeboren baby en ontdekten dat hij eigenlijk zelfs vier dagen te laat geboren was.

“Ondanks dat we allebei volledig onvoorbereid waren, zijn we bijzonder blij met Theo”, zegt Sasha. “We kunnen nog altijd niet geloven dat we niet wisten dat we een baby gingen krijgen. Maar hij is heel schattig en we kunnen ons leven niet meer inbeelden zonder hem.”

© Facebook